Investeren in MKB Nederland doe je via geldvoorelkaar.nl

MKB’ers kunnen vaak moeilijk terecht bij banken voor hun financieringsvraagstukken. Zeg maar te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. En dat terwijl geld de motor is om deze sector uit de neerwaartse spiraal te krijgen. Gelukkig zijn er inmiddels allerlei crowdfunding platformen waar ondernemers hun financiering kunnen ‘pitchen’. Geldvoorelkaar.nl is zo’n platform.

Oprichters Martijn van Schelven en Edwin Adams springen in op de behoefte dat consumenten graag geld geven aan lokale e/o regionale initiatieven. Je weet waaraan je geld wordt besteed. En je ontvangt een aantrekkelijk rendement. Beiden hebben jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening. Met dit initiatief willen zij een nieuwe en verantwoorde manier van kredietverlening neerzetten.

In 2011 is Geldvoorelkaar.nl live gegaan en sinds de start zijn er 600 bedrijven voor 46 miljoen gefund. “We zijn de marktplaats voor geld,” aldus Edwin Adams over het goedlopende platform. Het is het grootste platform in Nederland met een marktaandeel van 65%. Succesvol zijn ze ook, want op het moment dat een project ‘online’ gaat, weet de lener binnen een paar dagen of zijn project gefinancierd wordt. Volgens Adams wordt meer dan 90% van de projecten gefinancierd.

Hoe werkt het bij Geldvoorelkaar.nl?

De lener formuleert zijn of haar financieringsbehoefte: Wat is het goal? Welke funding is nodig, tegen welke looptijd en rente? Deze aanvraag wordt getoetst door het platform zelf. Daar waar nodig moet de lener meer informatie geven over het project. Bij goedkeuring wordt de aanvraag geplaatst en kunnen investeerders zich melden. Het gemiddelde gefinancierde bedrag is 85.000 euro per project.

Annelouk Kriele

“Altijd al geïnteresseerd in verhalen van anderen. Met een journalistieke opleiding en jarenlange werkervaring in de reclame zijn het de échte verhalen die beklijven en die je inspireren. Vandaar dat ik graag weer ondernemers ga interviewen om hun verhalen op te kunnen schrijven.”

In search of the miraculous.

Share:

2 Comments. Leave new

Micheal
28 juni 2016 21:11

Hello, I Have S-OFF, HB5-8O1.O8.585T, JuopunutBear Bootloader, 4EXT RecoveryEvo 3D [CDMA] I have flashed the AOKP Jelly Bean Rom and I’m currently stuck in the AOKP Bootloop. Any Ideas?

Beantwoorden
Jacalyn
29 juni 2016 02:09

Tohucdown! That’s a really cool way of putting it!

Beantwoorden
Reageren