CrossXvestHome » Portfolio Item » CrossXvest

Interview

Een gewichtsvest, wat moeten wij daarmee? Dat was de eerste reactie nadat wij CrossXvest door Google hebben gehaald. Valerie Vallenduuk, initiatiefneemster van Present Your Startup, heeft even daarvoor de contactgegevens van Dave de Vries (oprichter van CrossXvest) via de mail opgestuurd. Dit omdat wij met de organisatie van Haarlemvalley de afspraak hadden gemaakt de eerste inschrijver te interviewen. CrossXvest dus.

Share:

Deelnemer Strong Viking met CrossXvest

Verbaasd waren wij over wat een enthousiaste reactie wel niet met je kan doen. Nadat wij Dave hebben gemaild voor een kop koffie kregen wij direct een reactie terug waar het enthousiasme vanaf spatte. Wow! Een kop koffie dan maar in het World Fashion Center in Amsterdam. Een bewust gekozen centrale locatie als warehouse en een plek waar Dave vaak vergadert met zijn (financiële) partner Dick Laan en vertrouwenspersoon, coach en adviseur Kevin Couch. Een trio wat allen gelooft in CrossXvest.

Nadat wij Dave hebben gemaild voor een kop koffie kregen wij direct een reactie terug waar het enthousiasme vanaf spatte. Wow!

Dave heeft zelf ervaring en inspiratie opgedaan in zijn tijd in het leger. In voorbereiding op en vooral tijdens diverse uitzendingen, waaronder Afghanistan, heeft hij in eigen persoon kunnen ervaren hoe fit je wordt van trainen in het scherfvest. “In een oorlogssituatie was dit scherfvest je bescherming en daarom deed je alles in dit vest. Ik werd hierdoor enorm fit. Enige nadeel was dat dit scherfvest niet lekker zat. In het ontwerp is geen rekening gehouden met comfort. Bescherming is de eerste vereiste.” Terug in Nederland wilde hij zijn ervaringen delen. Hoe lekker het is om je fit te voelen. “Ik ben daarom gestart bootcamp-lessen te verzorgen. Na een aantal jaar ben ik mijn eigen franchise in Apeldoorn begonnen en dit waren mijn eerste stappen in het ondernemerschap.

Obstacle op Strong Viking

In zijn tijd als franchisenemer is de vraag ontstaan naar een trainingsproduct waarmee je alles kunt doen. En waarmee je bovenal supersnel fit wordt. Zo is Dave uitgekomen bij een gewichtsvest. Na diverse gewichtsvesten te hebben geprobeerd heeft hij ervaren dat de kwaliteit beter moest kunnen. “Ik heb contact opgenomen met de producenten van de scherfvesten die ik in het leger droeg. En zo heb ik met een producent uit China een trainingsvest ontwikkeld dat het kwaliteitskeurmerk van het leger heeft. En nog belangrijker is dat het vest zowel voor mannen als vrouwen een goede pasvorm heeft.” Voorafgaand van het op de markt brengen van een multifunctioneel trainingsvest heeft Dave een pilot gedaan met enkele sportscholen. “De ervaringen van de mensen die trainen met het gewichtsvest zijn enorm belangrijk. Wij gebruiken de feedback continu om ons product verder te ontwikkelen.

Gewichtsvest CrossXvest

Om CrossXvest in de praktijk te ervaren hebben wij de week na het interview een bezoek gebracht aan de Strong Viking Obstacle Run – Brother Edition. Een ‘challenge’ waarin hardlopen wordt gecombineerd met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. En voor ons direct de mogelijkheid om mooie beelden te schieten. Wat wij direct bij aankomst merkten was de heerlijke ‘vibe’ die er rond het evenement hangt. En diverse deelnemers die de Obstacle Run met een CrossXvest lopen. Door de modder, in het water, over obstakels heen en onder obstakels door klauteren. Overal zie je deelnemers bikkelen. “Wij ervaren de kracht van een sterke online community waarin mensen elkaar inspireren. Op events mag iedereen het gewichtsvest proberen en de reacties zijn vaak overweldigend. Mensen worden zo dus echt fan van het CrossXvest”, aldus Dave die we tijdens het evenement het CrossXvest zien promoten. Het CrossXvest is bij uitstek geschikt om de intensiteit te verhogen. Je kunt jouw inspanningen zwaarder maken zonder langer te hoeven trainen.

Wij ervaren de kracht van een sterke online community waarin mensen elkaar inspireren. Op events mag iedereen het gewichtsvest proberen en de reacties zijn vaak overweldigend. Mensen worden zo dus echt fan van het CrossXvest.”

Voor nu zijn de gewichtsvesten alleen nog tijdens evenementen en in de online shop te koop. Door mee te doen met een initiatief als Present Your Startup kreeg Dave de mogelijk om de CrossXvest te pitchen. En als één van de acht finalisten een investering binnen te halen. “Ik heb hier onwijs van genoten en heel veel ervaring opgedaan. Onder begeleiding van de specialisten heb ik de onder meer de basis gelegd voor een crowdfunding campagne. Via CrowdAboutNow willen wij € 100.000,- bijeenbrengen.” 2015 start CrossXvest dus met een nieuw kantoor en een crowdfunding campagne op CrowdAboutNow. Hoe dat precies in z’n werk gaat kun je zien op CrowdAboutNow.

The Road To Red Bull 400

In aanloop naar het event ‘Red Bull 400’ heeft CrossXvest afgelopen maand een fantastische reis gemaakt naar Oostenrijk. In samenwerking met Gotspe Design hebben ze de basis gelegd voor de campagne ‘The Road To Red Bull’ die in 2015 van start gaat.

Ben jij ook fan van de term ‘Living The Brand’? Like CrossXvest op Facebook en laat je inspireren door de bijzondere ervaringen van Dave. Leuk om te zien dat de community CrossXvest letterlijk mee neemt naar de top van de wereld.

Redactie

De redactie verzorgt de publicaties op StartingNow.

Bianca van den Boogaard (redacteur & fotograaf)
Benito Olenski (redacteur & blogger)

Aangevuld met een team van bloggers brengen wij o.a. interviews met startende ondernemers. Bedoeld om de ondernemer, die in ons allen zit, te motiveren zijn plannen door te zetten en te genieten van het ondernemerschap.

StartingNow, motivatieblog voor startende ondernemers.