Five City SpaHome » Portfolio Item » Five City Spa

Interview

Wat nou als je 34 bent en je je afvraagt wat de ‘purpose of life’ is? Voor Eveline Melcherts betekende dat dat in ieder geval het roer om moest. En rigoureus ook!

Share:

Five City Spa Utrecht

Aangestoken door vrienden en familie – waar veel ondernemersbloed rondgaat – is ze ‘uit het niets’ een eigen bedrijf gaan bedenken. Met als kernvraag: “Waar is behoefte aan in Utrecht?” Binnen 6 maanden doorloopt Eveline een heel proces. Van onderzoek, het zoeken van een pand, een verbouwing tot en met de start van Five City Spa.

Nog even terug naar het ‘ei’. Er moest namelijk eerst bedacht worden wat voor bedrijf er neergezet moest worden. Eveline heeft veel gereisd en in Thailand is ze aangestoken door het massage-virus. “Daar kan je je op iedere hoek van de straat laten masseren. Voor een goede prijs en 24 uur per dag. Super relaxed.” En zo is het concept geboren!

“Ik wilde een next generation spa opzetten. Een spa die toegankelijk is, vriendelijk geprijsd en met ruime openstellingstijden.”

Toch is Eveline niet over één nacht ijs gegaan. Ze heeft uitgebreid onderzocht of er in Utrecht ruimte was voor een massagesalon. In januari 2014 zette ze een enquête uit onder 250 adressen, voornamelijk in de omgeving van de locatie die zij op het oog had om het nieuwe concept te beginnen. “Ik ben langs de deuren gegaan om de enquête op te halen. De meeste mensen heb ik dus ook nog even persoonlijk gesproken”, aldus Eveline. Met als resultaat dat 240 mensen positief hebben gereageerd op het idee.

Five City Spa Detail

Five City Spa Entree

Naast buurtonderzoek, is er ook gekeken naar wat er allemaal aan aanbod op het gebied van massages was in Utrecht. In een straal van 5 km zijn alle spa’s, beautysalons en schoonheidsspecialistes bezocht. En het aanbod in kaart gebracht: check! Vervolgens diende de vraag zich aan wat voor type massage er gegeven gaat worden in Five City Spa. Er zijn twee massageopleidingen bezocht – Holos en Esotera – om te doorgronden wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

Ik wilde een next generation spa opzetten. Een spa die toegankelijk is, vriendelijk geprijsd en met ruime openstellingstijden.” Met haar roots in de food & beverage en later als PA van een general manager, weet Eveline als geen ander dat alles tot in de puntjes verzorgd moet zijn. Het team van masseurs moet bijvoorbeeld op dezelfde manier de massage geven. Daarom heeft ze er een trainer bijgehaald. En hebben ze met elkaar getraind om een all round massage neer te zetten, bestemd voor een breed publiek. Dus als je de ene keer gemasseerd wordt door bijvoorbeeld Mieke, dan word je een volgende keer op dezelfde manier gemasseerd door Carola. Na de massage krijg je een kop thee (Kusmi Tea), vergezeld met een schijfje citroen en een stukje chocolade. De smaak van de thee kan je bij de intake aangeven, evenals je probleemgebieden in je lichaam, en ook de geur van de massageolie is te kiezen.

“Je moet vol voor je eigen zaak gaan. Alleen dan kan je het de nodige aandacht geven en laten groeien. Ik zie het, voorlopig, even als een tweede kind.”

Dat Five City Spa wordt omarmt in Utrecht blijkt wel uit het feit dat er na 3 maanden al een verdubbeling van het team van masseurs is. En er zijn fulltime ook 2 schoonheidsspecialistes aan het werk.

Five City Spa Massage

Eveline straalt een en al energie uit! Met zoveel drive en overtuiging runt ze deze salon. Super aanstekelijk. “Je moet vol voor je eigen zaak gaan. Alleen dan kan je het de nodige aandacht geven en laten groeien. Ik zie het, voorlopig, even als een tweede kind.

Annelouk Kriele

“Altijd al geïnteresseerd in verhalen van anderen. Met een journalistieke opleiding en jarenlange werkervaring in de reclame zijn het de échte verhalen die beklijven en die je inspireren. Vandaar dat ik graag weer ondernemers ga interviewen om hun verhalen op te kunnen schrijven.”

In search of the miraculous.